Kleur

 

In het kort

Kleuren, we zien ze de hele dag om ons heen. Zijn wij ons eigenlijk wel bewust hoe zeer kleur ook invloed heeft op ons welbevinden?

Hoe graag gaan wij naar buiten naar het groen of naar vakantieadressen met die prachtige blauwe lucht.  Als je weet dat blauwe en groene tinten rust , ruimte en ontspanning geven dan is onze behoefte naar die plekken logisch.

Heb je gemerkt welke kleur kleding je het liefste draagt? Weet je dat jouw kleurkeuze iets zegt over jou. Over jouw karakter maar ook over kwaliteiten en talenten ? Je zult mogelijk ook opgemerkt hebben dat je soms van kleur verandert. Een ander aspect in jou heeft dan de behoefte om naar voren te komen en de kleur helpt daarbij. Misschien draag je veelal zwart of grijs maar kijk dan eens naar binnen, naar hoe jij woont. Welke kleuren zie je daar terug?

Kleuren werken inspirerend, je kunt er meer energie van krijgen maar ook jouw creativiteit en intuïtie verhogen. Dit komt omdat jij een aura om je heen hebt waar al de kleuren van het lichtspectrum inzitten en daarmee resonereren. Mee in trilling zijn. Wij zien ons lichaam zoals wij het zien maar om ons heen hebben wij nog een soort jasje, de aura die bestaat uit kleur. Er zijn mensen die die aura kunnen zien en daarin ook kunnen “lezen” hoe het met jou gaat en in hoeverre jij, op energieniveau, in balans bent. Kleur kan jou helpen om beter ‘ in je vel ‘ te zitten.

Kleur werd van oudsher ook al bij bepaalde gebeurtenissen in het leven gebruikt. Denk aan het zwart bij begrafenissen en wit bij geboorte en huwelijk. Rood zien wij onder andere gebruikt worden in het verkeer daar waar er gewezen wordt op ‘gevaar ‘. Maar rood is ook de kleur van strijdlustig, passie,avontuur en hartstochtelijk. Geel, de kleur van de zon maakt ons warm, vrolijk en blij. Het is de kleur die bij Pasen wordt gebruikt. Pasen symboliseert een nieuw begin wat ook past bij de lente.

Kleuren worden ook bewust ingezet binnen bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan is de KLM maar denk ook aan de huiskleur van de ABN.

Ben je geinteresseerd in kleur en wat kleur voor jou kan betekenen hieronder vind je een link van iemand die jou hier veel meer over kan vertellen.

http://www.colourharmony.nl/